En İyi Müşteri Takip Programı

İtibar Güvenilir Olduğunuz Zaman Kazanılır

İtibar, Güvenilir Olduğunuz Zaman Kazanılır.

Sizi meşgul eden şey güvenilir olduğunuz için kazandığınız itibar olabilir. İronik olarak bu çok meşguliyet itibarınızı mahvedebilir. Bu pek çok servis sağlayıcının çekişmeye başladıklarında tökezlemelerinin bir nedenidir. Güven ve itibarı dengeli bir biçimde kullanmak oldukça önemlidir.

Kriz gelmeden önce yapabileceğiniz iki şey var.

Önce hayır demeyi öğrenin. Mücadele ederken alacağınız işler şimdi almanız gereken işler olmayabilir. Güvenilirlik konusundaki itibarınız size daha fazla güven kazandırır. Bu güven sizi daha iyi müşteri ile ve daha iyi projelerde çalışmaya davet eder. Bunun maliyeti (faydası) kısa bir süre önce üstlenmek isteyebileceğiniz fırsatı geri çevirmeniz gerekeceğidir.

İkincisi ise doğruyu söyleyin. İlk başta zor özellikle benlik anlayışımız, bağımsızlık ve dokunulmazlık etrafında inşa edilmiş olabileceğinden olabilir. Ancak, güvenilir olmak mükemmel olmak anlamına gelmez. Net olmak demektir. Yardımcı olabilecek iki slogan: Çok ödeyeceksin ama ödediğinden fazlasını alacaksın. Veya sırrımız projeyi almak için yalan söylemeden yapmamız gerekir.

Yorumlar